Jag har fikat på torsdag på Bi-odlarkursen, imorgon är det fullt av andra aktiviteter så jag snodde ihop detta supersnabba, och väldigt goda, bröd redan nu.
Har redan delat det på Klimatpilotbloggen men för er som inte följt den har ni ett nytt favoritbröd här, jag lovar!!
Evas Fruktlimpa
Ugn 175 grader
Ingredienser:
10 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
3 tsk Bikarbonat
1 tsk Salt
1 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl russin
1 ½ dl hackad sötmandel
ev några hackade aprikoser, valnötter eller liknande
1 liter filmjölk
1½ dl sirap
Gör så här:
Smörj 2 avlånga bakformar(ca 1½ liters)
Ta fram en STOR bunke.
Häll upp alla torra ingredienser i bunken.
Blanda väl.
Häll i filmjölk och sist sirap, rör med en slickepott till en jämn smet.
Häll smeten i formarna.Sätt formarna på galler längst ner i ugnen.
Grädda 60-65 minuter.
Ta ut bröden och låt kallna i bakduk.
Solroskärnorna kan bli gröna, nån kemisk reaktion, inget farligt.
Förvara gärna brödet inlindat i brödduk då det är saftigt och gärna "svettas" lite i plastpåse.
Har även bakat dessa med glutenfritt mjöl och fiberhusk med gott resultat.
Detta är SÅ gott till ostbrickan, Lycka till// Eva
mammmma
SvaraRadera