Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

torsdag 5 maj 2011

Nässelpesto


Måste dela ett recept jag delat på Klimatpilotbloggen tidigare.

NÄSSELPESTO

1 liter späda toppskott av nässlor, plocka med handskar!
1½ dl skållad sötmandel
1-2 klyftor vitlök

1-2 dl rapsolja
ev lite riven parmesanost

salt+peppar

Skölj nässlorna noga & förväll ca 10-15 min
. Krama ur vattnet & lägg i mixer/ matberedare.
Mixa tillsammans med mandel+ vitlök till en smulig massa.

Tillsätt oljan under tiden till lagom konsistens.
Blanda i lite riven parmesan eller annan riven ost om du gillar det.

Smaka av med salt & peppar.

Servera till pasta eller på ett gott bröd tillsammans med en sallad kanske!


//Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva