Varför denna blogg?
Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.
torsdag 5 maj 2011
Nässelpesto
Måste dela ett recept jag delat på Klimatpilotbloggen tidigare.
NÄSSELPESTO
1 liter späda toppskott av nässlor, plocka med handskar!
1½ dl skållad sötmandel
1-2 klyftor vitlök
1-2 dl rapsolja
ev lite riven parmesanost
salt+peppar
Skölj nässlorna noga & förväll ca 10-15 min. Krama ur vattnet & lägg i mixer/ matberedare.
Mixa tillsammans med mandel+ vitlök till en smulig massa.
Tillsätt oljan under tiden till lagom konsistens.
Blanda i lite riven parmesan eller annan riven ost om du gillar det.
Smaka av med salt & peppar.
Servera till pasta eller på ett gott bröd tillsammans med en sallad kanske!
//Eva
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva