Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

söndag 29 maj 2011

Morsdags utflykt till Trystorps ekängar.


"Sinnerlikt, vårlikt ljuvligt i Trystorps ekäng" så stod det i inbjudan från Hopajola, Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet och Länsstyrelsen.

Lät ju som en perfekt utflykt på Morsdag,en åktur på 25 min från oss.

Guiden Daniel (hette han väl) från Länsstyrelsen visade vilka sällsynta och vanliga växter och träd det finns på platsen.
Här med två olika "Rävarumpor" den ena såg ut som tall den andra som gran...men vad hette de egentligen?


Felix funderar...
-Hmm, vad är det för växt...eller fågel...eller när ska vi fika!?Fröställningen från...ja men hur svårt ska det va att komma ihåg blomnamn...Solsticka...
Hur som helst,tyckte bakgrunden med alla färgglada människor var "cool"
Lägg märke till "trafikljus-jackorna"


Trystorps ekäng ingår i en av länets största sammanhängande ädellövskogar. Det är mark som använts av våra förfäder under hundratals år. Här har djur betat. Ängarna har slagits för att ge hö, och på flera håll i reservatet har det funnits små åkertegar.


Benga tillsammans med Åsa från Hopajola.

Tidningen var där och gjorde ett reportage,vi kom med på ett hörn.
Läs artikeln från Nerikes allehanda HÄR.

Ta en utflykt en vacker försommardag.Hur hittar du dit...beror ju på varifrån du kommer såklart?!
Från E20 i höjd med Vretstorp, sväng av norrut mot Viby. Efter ca 4 km sväng vänster mot Kvistbro. Efter ca 3 km är du framme. Från Örebro: kör E18 västerut. Sväng av mot Fjugesta och fortsätt på väg 204 till Kvistbro. Tag vänster strax efter Kvistbro kyrka (skyltat Edsberg) och kör ca 1,5 km. Tag höger vid skylt mot Tångeråsa och följ denna väg i drygt 7 km. Skylt till reservatet finns strax söder om Trystorps gård. Matsäcksbord och parkering finns.


//Med hopp om att ni alla haft en fin helg!!Eva

1 kommentar:

  1. Hade i många år som tradition att åka dit när vitsipporna blommar...en fantastisk upplevelse, med ett "vitt hav"! Nu för tiden brukar vi åka till Kvistudden, också det makalöst vackert! (känns lite miljövänligare att titta på vitsipporna på närmare håll) . Kram från Cecilia Niklasson

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva