Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

fredag 5 augusti 2011

Hallonkaka


Idag var mamma här på besök då vill man ju bjuda på något gott.

Hittade ett recept i tidningen Lantliv på en

FRANSK HALLONKAKA
2ägg
2 dl socker
2 1/4 dl mjöl
½ tsk bakpulver
200 g hallon
125 g smör,kylskåpskallt

1. Sätt ugnen på 175 grader.smörj en pajform med fasta kanter.
2. Vispa ägg o socker poröst.blanda vetemjöl o bakpulver,rör ned i smeten.
3. Bred ut i formen.fördela hallonen jämt över kakan.Hyvla över smöret.Grädda mitt i ugnen i ca 35 min.

Servera med en klick grädde eller vaniljvisp.


Jag bakade på mina små ägg,de väger bara runt 40-45 gram medan ett "normalt" ägg väger 58 gram.
Jag tog därför 3 st till mitt recept.
Kakan blir väldigt gul av mina ägg för gulan är riktigt gul!


Ludvig & mormor.

Fredagsgott önskar jag er//Eva

2 kommentarer:

  1. Låter förtjusande gott, tycker Annika Finnström. Har du hallon hemma också? Våra växer så det knakar. Man kanske skulle prova ditt recept? Fast idag åt vi med mjölk & socker. Inte dumt det heller!

    SvaraRadera
  2. Annika,prova!!Jag lovar det var supergott.
    Vi har mycket hallon och jag fryser in så mycket jag kan. Nästan mitt favoritbär tror jag.
    att plocka en näve till frukostfilen,det är vardagslyx!

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva