Nu har jag gjort en 2:a sats av chutneyn som fanns med i senaste numret av tidningen Buffe.
Den blev verkligen jättegod.
ÄPPELCHUTNEY med mandelsplitter
- 500 g äpplen
- 1/2 gul lök
- 1 dl torkade aprikoser
- 1/2 msk färsk riven ingefära
- 1/2 tsk curry
- 2 1/2 dl socker
- 1 dl äppelcidervinäger
- 2 krm salt
- 50 g mandelsplitter
Gör så här
- Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka gul lök och strimla torkade aprikoser.
- Lägg frukt och lök i en kastrull tillsammans med färsk riven ingefära, curry, socker, äppelcidervinäger och salt. Låt koka upp under omrörning. Sjud ca 30 minuter. Blanda ner mandelsplitter.
- Häll chutneyn i burkar.
Lite god ost och kex med denna till helgen kanske?
//Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva