Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

torsdag 28 juli 2011

Röding till lunch.

Pappa hade fått en 5 kilos Röding som jag skulle laga till idag.
Passade på att bjuda farbröderna med fruar som varit snälla och lånat ut bilkärror och hjälpt till med målning av hönshuset.

Huvud & stjärt togs bort, en långpanna smörjdes med smör,några sneda jack gjordes över ryggen på Rödingen.
Fyllde inuti med kryddgrönt,dill,persilja,gräslök,timjan & salt.

Några teskedar soya och några dl grädde hälls över fisken och sen in i 175 graders ugn.
Öppna luckan och ös fisken med gräddblandningen flera gånger.

Efter ca 1 timma ser fisken ut såhär och grädden har kokat ihop till en svart kola-smakande sås.
Känn på ryggfenan,lossnar den är fisken klar.

När skinnet tagits bort ser den ut såhär.
Serverades med kokt potatis, sås gjord på gräddfil-creme fraiche-lite majonäs-mycket dill och finklippt gräslök, grönsallad och bönor!

Hade dukat ute,lagom vi skulle börja kom regnet och vi fick flytta in....men maten smakade lika bra där!

Man blir klok av fisk//Eva

1 kommentar:

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva