Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

fredag 3 februari 2012

Honung som medicin

Vem har inte fått rådet att dricka honungsvatten när man är sjuk?!
Nu har 2 forskare från Lund, Tobias Olofsson och Alejandra Vásquez,kommit på vad som gör att honung kan fungera som medicin och hur kanske till och med sjukhus snart vill använda sig av detta.
 Problemet är bara att vildhonungen är utrotad i Sverige. Ett annat problem är att det som främst gör honungen läkande är de mjölksyrabakterier som kommer från binas mage. Och de dör så fort honungen är mogen. Men nu ska en forskarduo vid Lunds universitet odla fram mjölksyrabakterier och stoppa in dem i vanlig honung och se till att de stannar där.
-I den honung man köper finns det noll levande mjölksyrabakterier. Vi kallar den död honung, säger Tobias Olofsson, doktor i livsmedelsteknik.
Detta har man de senaste dagarna kunnat höra om på radio och TV.Läs HÄR artikel från rapport.
Honung%20-%20ett%20alternativ%20till%20antibiotika%20visar%20forskning%20fr%C3%A5n%20Lund


Jag har beställt prover av denna honung,H 13, som kom med posten igår,trevligt formgivna tycker jag och det verkar som om detta ska användas internationellt eftersom texten är på engelska.
En sägs hjälpa mot baksmälla, en kan användas blandad med vatten som sportdryck,den med bipollen ger extra energi och en hjälper dig att hålla dig frisk.HÄR läser du mer om dem.

Spännande tycker jag.//Eva

1 kommentar:

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva