Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

tisdag 14 februari 2012

Barnbok om biodling och honung

Har hittat en ny fin bok om biodling.
Holgers honung av Boel Werner 


"Holger brer en honungsmacka. Honungen på den är så mycket som 15 bin samlar in under hela sin livstid. För att samla in honungen som finns i burken har bina besökt ungefär fem miljoner blommor. Det och mycket annat får vi veta när vi följer biodlaren Holger. Hans mamma finns med i boken och får hjälpa till men det är barnet Holger som vet hur allt går till. När mamma hjälper Holger att tömma kupan på honung letar sig ett bi in mellan Holgers skyddsoverall och handske. Men det gör ingenting säger Holger. Det är vad man får vänja sig vid som biodlare.

En faktabok om bin och honung för intresserade barn och vuxna från ca 4 år."


Hos Adlibris köper du den till toppenpris!!Klicka HÄR.


Jobbar du inom skolan och vill boka ett besök av Boel ska du kika in på hennes blogg
"Ett viktigt, lärorikt och kreativt program som bygger på boken "Holgers honung och andra bi-saker", en fakta-sago-bilderbok om pojken Holger och hans bikupor som han sköter under året som går. BW kommer i biodlardräkt med näthatt, läser boken, berättar om bina samt lär barnen att rita egna enkla bin, så de kan göra bi-sagor, till exempel om ett bi som hittar en massa fina blommor, och flyger tillbaka till kupan och där, genom att skaka på stjärten, visar alla de andra bina var den goda maten finns. Eller om alla faror som ett bi kan råka ut för!"

//Eva

1 kommentar:

  1. Så fin den verkar boken! Jag och mina sambos blev med bin i slutet av förra sommaren och möter nu våren med dessa grannar vid husknuten för första gången. Vi har längtat efter att de skulle flyga ut, och i helgen hände det: http://hagasessorna.com/2012/03/14/en-annan-biprodukt/

    SvaraRadera

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva