Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

söndag 18 januari 2015

Mulligatawny-currysoppa

Igår fick en av ungtupparna puttra ihop med lagerblad, gul lök, purjolök och morötter många många timmar så jag fick både en god buljong och mört fint kött.

Idag använde jag det till att göra en soppa med ursprung i Indien men som tydligen också anses typisk Engelsk.
Det är tydligen denna soppa som serveras som förrätt i TV-programmet "Grevinnan och betjänten" som visas varje nyår.

Detta recept har jag tagit från "Hemmets kokbok"

MULLIGATAWNY-CURRYSOPPA

4 port
2 gula lökar
1 äpple
2-3 tsk curry
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1½ l hönsbuljong
ca 4 dl skuret kött från kokt stekt eller grillad kyckling eller höna(eller tupp då...)
2 msk kokt ris
salt & peppar

Hacka lök och äpple fint. Fräs detta i smör+ curry.Strö över vetemjölet, rör om och späd med buljong.
Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter.
Tillsätt köttet och riset. Smaka av med salt och peppar och ev lite citronsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva