Det brukar ju vara rätt stora frukter och den håller sig delad i kylskåp hyfsat länge, men jag brukar passa på att göra ett pumpamos som jag fryser in i lagom portioner att ta upp och använda till tex denna kaka.
Från boken "Sju årstider i Majas kök" en av mina favoriter.
PUMPAKAKA MED ÄPPLE
300 g skalad pumpa
½ dl vatten att koka i
Smör till formen
100 g smör
3 ägg
2½ dl socker
3 dl mjöl
2 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 äpple
Skär pumpan i bitar koka mjuka i vattnet ca 15 min.Mosa bitarna till pure.
Sätt ugn på 175 g
Smörj o bröa en form.
Smält smöret.
Vispa ägg o socker poröst.
Blanda mjöl,bakpulver o kanel rör ned i smeten.
Skala o skär äpplet i små tärningar.
Rör i äppelbitarna,pumpapuren och det smälta smöret.
Häll smeten i ugnen,grädda i nedre delen i ca 40 min.
Åh den ser smarrig ut. Tack för receptet!
SvaraRadera