JÄMTLAND räknas ju som en egen republik. Terese som har sitt ursprung där fick ta oss med till "sitt hemland".
Jämtländska flaggan vajade fint och välkomnande och det bjöds på god lingondricka och tunnbrödstilltugg med renkött o rökt fisk.
Foto:Veronika Karlsson |
Trattkantarellsoppa
inte säker på om detta är exakt det recept T gick efter men något åt det hållet
- 3 1/2 dl förvällda trattkantareller
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk vetemjöl
- 1 l buljong
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk roquefortost
- 1 dl grädde
- 1 tsk citronsaft
- persilja
2. Pudra över mjölet och rör väl. Späd med buljongen, lite i sänder.
3. Smaksätt med tomatpuré och roquefortost.
4. Låt koka ca 5 minuter. Tillsätt grädden och citronsaften. Smaka av och strö över persilja.
Älgstek med nypotatis(perer), sås, pressgurka och rårörda lingon
Pressgurka
- 1 färsk gurka
- 3 krm salt
- 2 msk ättika (12%)
- 1 dl vatten
- 2 msk socker
- 1/2 krm vitpeppar
- 2 msk hackad persilja
2. Blanda med salt i en vid skål. Lägg ett fat och en tyngd över i ca 30 minuter, häll av spadet.
3. Gör en lag av ättiksprit, vatten, socker, vitpeppar och hackad persilja.(har du glömt att köpa, knacka på och fråga en granne) Rör tills sockret löst sig.
4. Lägg gurkan i en burk och häll lagen över. Låt stå någon timme före servering.
Till efterrätt
Vaniljglass med varm hjortronsylt
Därefter badades det badtunna och bastu i den ljumma försommarkvällen, man behöver inte åka lång för att resa bort!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva