Om man vill försöka äta klimatriktigt såhär på senvintern blir det mycket rotfrukter.
Potatis kan man göra så mycket gott av.
Häromdagen provade jag göra egna pommes.
Jag började med att skära potatisar i stavar och klappade dem torra med en handduk.
Sedan värmde jag solrosolja i en gryta till ca 120 grader,va beredd med ett lock och lämna aldrig grytan.
Jag lade i en hög med potatisstavar och lät dem koka mjuka i oljan några minuter.
Tog upp dem med hålslev och lät dem rinna av på hushållspapper.
Höjde temperaturen på oljan till ca 180 grader och lät dem fritera tills de fick fin färg.Salta,klart!
Lite goda grönsaker att knapra på till det,blomkål,morötter och selleri.
Ha en fin dag//Eva
Gott!=)
SvaraRaderaPrecis sa skall man laga "frites" enligt franskt recept! Och viktigt att man friterar dom 2 ggr.
SvaraRadera