Varför denna blogg?

Om konsten att försöka leva ett klimat & miljövänligt liv.

torsdag 16 juni 2011

Godaste,godaste JORDGUBBSAFTEN.

Ska du bara göra EN saft denna sommar ska du göra denna enkla och alldeles underbara jordgubbssaft.

JORDGUBBSAFT

1 l jordgubbar
1 ½ l kokande vatten
2 kg socker
2 krm natriumbensoat
1 msk vinsyra

1. Snoppa & skiva ner jordgubbar i en plasthink eller rostfri bunke.
2. Häll över kokande vatten.
3. Rör i sockret blandat med natriumbensoat & vinsyra.
4. Låt stå svalt 8 dygn, rör om emellanåt.
5. Sila av och häll upp på rena flaskor.Jag brukar ta plastflaskor och frysa in en del.


Det brukar bli ca 4 l koncentrerad saft med jättefin jordgubbsmak trots att det är så lite bär.
Bären som blir över kan användas som sylt men blir väldigt söta.

Denna vecka har ju också min stora pojke slutat förskoleklass och vi firade hans första riktiga sommarlov med glass med chokladsås & jordgubbar.
Tänk vad långt ett sommarlov kändes när man var liten!!

Ha en fin kväll//Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir så glad om du vill lämna en kommentar, klicka på anonym om du inte har ett konto eller hemsida//Eva